Avantatges i inconvenients del lloguer amb dret a compra

Un dels dilemes més comuns quan s’està buscant una nova llar és si apostar directament per la compra, o pel contrari, és millor llogar. Dues opcions molt diferents que comparteixen escenari amb una tercera més imparcial: el lloguer amb dret a compra.

Avui, des de CANALS, la teva immobiliària a Cerdanyola de confiança, volem compartir amb tots vosaltres els avantatges i inconvenients que pot tenir el lloguer amb dret a compra perquè us ajudi a prendre la vostra decisió final.

Què és el lloguer amb dret a compra?

Quan parlem de lloguer amb dret a compra estem parlant d’una relació contractual doble. D’una banda, es té el contracte de lloguer de l’habitatge, i per un altre, el de compra. 

Funciona de la següent manera. L’inquilí comença els primers anys pagant una quota mensual de lloguer, i transcorregut aquest temps ha de decidir si vol o no comprar l’immoble on ha estat vivint fins aleshores. Si decideix que sí, totes les quotes que ha pagat fins al moment, se li descomptaran de l’import de compra.

Les condicions es detallen prèviament en els contractes per part de totes dues parts: terminis, percentatges, preu de venda…

Els avantatges del lloguer amb opció a compra

alquiler con opción a compra barcelona

Per a l’inquilí: 

 • És una manera d’estalviar durant uns anys fins que reuneixis la quantitat desitjada per a obtenir una hipoteca amb bones condicions.
 • Els diners del lloguer no els estàs malgastant, sinó que els estàs invertint en l’habitatge que en un futur pot ser teu.
 • No perds res. És a dir, si finalment decidissis no comprar la casa, és com si haguessis estat de lloguer.

Per al propietari: 

 • Aquesta fórmula et permet guanyar diners primer amb un lloguer, i posteriorment, amb la venda.
 • Tens dret a beneficis fiscals per estar llogant el teu habitatge. 
 • Pots treure major rendibilitat. És a dir, si passats els anys, el preu de l’habitatge cau, tu vendràs l’habitatge pel preu que vas signar en el seu moment.
 • En el cas que l’inquilí finalment no decidís comprar l’habitatge, igualment hauries estat traient rendibilitat fins avui, i el podries continuar fent-ho, llogant de nou o venent a preu actual de mercat.

Els inconvenients del arrendament amb opció a compra

inmobiliaria cerdanyola

Per a l’inquilí: 

 • El principal inconvenient que pot tenir l’inquilí és que el preu de venda es fixa al principi i que el mercat immobiliari pot variar. És a dir, si el preu de l’habitatge baixa, tu hauràs de pagar el preu que vas signar en el seu moment.

Per al propietari:

 • Al contrari que comentàvem anteriorment, si el preu del mercat puja, tu hauràs de vendre l’habitatge pel preu acordat en el contracte.
 • Prens el risc de que l’inquilí pugui tirar-se cap endarrere.
 • No tens l’opció de vendre a un altre comprador encara que l’oferta que et facin sigui major.

Necessites ajuda amb la venda del teu pis o amb qualsevol tema relacionat amb el teu habitatge? A Canals t’ajudem amb tot el que necessitis. Et garantim transparència, efectivitat i professionalitat.

Si estàs buscant una immobiliària pròxima en la que puguis confiar, no ho dubtis. Contacta’ns!