Com fixar el preu de venda del pis o casa?

Si volem tenir èxit per vendre un immoble el primer que hem de fer és assegurar-nos que el nostre pis o casa sigui el més atractiu dins de les seves característiques per no espantar els possibles compradors que estiguin interessats. Us oferim un seguit de consells que creiem que poden ser útils per fixar el preu de venda i evitar els errors més comuns a l’hora de vendre el nostre habitatge.

Estàs atrapat en un preu massa alt. Un dels motius que pot estar provocant que la nostra casa no es vengui és el preu. És important conèixer el preu mitjà de la zona on s’ubica el nostre immoble així com saber a quins preus s’estan venent els pisos similars al nostre.

Oferir un bon preu podria ser la solució per desfer-se de l’habitatge en cas que urgeixi la venda. Una altra possibilitat podria passar per detectar les mancances de la nostra pro- pietat i reformar perquè l’estat del nostre habitatge s’ajusti més al preu que volem obtenir.

D’altra banda en moltes ocasions es tendeix a posar un preu elevat per tenir marge per rebaixar-lo en una possible negociació amb el comprador.

Segons l’experta immobiliària Tara Nicholle Nelson es tracta d’una tàctica perillosa. Si a casa li posem un preu per sobre de mercat podem aconseguir que es faci invisible per als compradors.

Cal apostar per preus realistes (en la mitjana de la zona) i tot i així caldrà ser flexible amb el preu de venda.

Una altra motivació que en ocasions ens porta a sobrevalorar nostre habitatge és el desig d’obtenir una quantitat determinada per poder fer front a la nova casa que voldríem comprar per exemple. Hem d’oblidar per a què volem els diners i posar un preu realista per al nostre habitatge.