COVID-19: EL LLOP JA ESTA AQUI

Com és sabut a causa de les insistents i dolentes notícies que hem estat patint durant el període de confinament a causa de la COVID-19, les TV han pogut ficar-nos totes les pel·lícules alemanyes qualificades de “castanyes” però no teníem remei de salvar-nos excepte amb les plataformes digitals que han augmentat de manera exponencial durant el període de confinament.

Creiem que amb tanta informació sobre el Coronavirus el públic en general haurà captat quin futur ens espera en el global de l’economia i caldrà posar-se les piles per començar a aixecar la societat cadascun aportant el seu “granet de sorra”.

Abans d’aquesta pandèmia ja vam dir en algun article  publicat en aquesta secció que el sector s’estava alentint . Que ve el llop!!!!

No sóc jo qui pugui aconsellar en aquestes mesures però si que puc donar un missatge clar a totes les persones que vulguin escoltar-me (hi ha moltes altres que no):  el que ve en el sector de la compravenda d immobles és un període de tempteig per part dels compradors i per tant senyors propietaris o es posen les piles i posen el seu habitatge a preu REAL de mercat  que ens toca viure o el seu pis es queda desnonat com un vell llibre ple de pols en un prestatge.

No cal ser un geni per arribar a aquesta conclusió: més atur produït per la no activitat o baixa activitat, ERTES, capacitat de compra minvada, il·lusions paralitzades, qui té feina guarda els seus diners perquè el seu futur és incert i no sap si el proper li tocarà a ell.

Per altre banda, els inversors paralitzaran les compres a l’espera de obtenir un preu el mes avantatjós per als seus interessos a no ser que el preu que se li ofereixi sigui atractiu.

Respecte al mercat de lloguer manté la mateixa tònica. El preu dels lloguers i la demanda d’habitatges per arrendar tendeix a baixar ara i durant els propers mesos. Són molts els arrendataris que s’han vist obligats a negociar rebaixes o moratòries de les quotes mensuals dels seus inquilins a causa de la imposibilitat d’aquests de pagar per l’abrupte descens d’ingressos que han tingut o pisos llogats a estudiants que s’han vist obligats a tornar a casa seva.

La pressió a la baixa del lloguer d’habitatges no només esta afectada per les limitacions econòmiques de la demanda sinó també pel costat de l’oferta que augmentarà. El futur del mercat de lloguer anirà molt lligat al que tingui l’evolució de l’actual pandèmia i la recuperació económica.

Perquè el seu habitatge está competint amb el del seu veí i …. vendrà o llogarà qui abans el tingui a preu de mercat. Així que PREPARATS …. A PUNT ……Referent als professionals avui més que mai com en crisis passades estarem a les dures i les madures els no professionals fugiran del vaixell en què entra aigua desapareixeran i tornaran … si poden!! a les seves antigues professions. Fins al proper renéixer del sector. Que tornarà sens dubte no sabem quan però tornarà Ánim. Comença el compte enrere. TIC TAC…