Millores de seguretat a casa teva que has de comunicar

Una consulta que ha arribat a la nostra bústia per a aquesta secció relativa a la possibilitat d’instal·lar reixes de seguretat. Ens demanen si per motius de seguretat podrien tancar amb reixes les finestres d’un pis de propietat en planta baixa però sense haver de demanar permís a la comunitat de veïns.

La resposta. Cal tenir present que en zona comuna les obres que tinguin com a finalitat la seguretat dels residents de l’imnmoble com el tancament perimetral el tancament de porxos o la instal·lació de reixes al pati d’ús comunitari per evitar amb això l’accés de persones alienes a la finca requerirà l’adopció de l’acord per majoria simple (art. 17.7 LPH).

Un cop adoptat l’acord tots els propietaris estaran obligats al pagament.

El mateix criteri s’aplica a l’habitatge. Tanmateix és important recordar que hi ha alternatives a la instal·lació de reixes com els vidres blindats els detectors de presència en els buits de la finestra o reixes mòbils o de tisora a la part interior de l’habitatge que no requereixen l’acord de la comunitat en no alterar la configuració de la façana.

Parlem? Contacta amb la nostra immobiliària de Cerdanyola, estarem encantats de conèixer-te!