Nova Llei de regulació del preu dels lloguers, en què consisteix?

El passat 9 de setembre de 2020, el Parlament va aprovar una nova Llei de regulació del preu dels lloguers a Catalunya. Una nova mesura amb la qual es pretén protegir als arrendataris amb rendes baixes.

Us expliquem tots els detalls a continuació!

En què consisteix, on s’aplica i a qui afecta la nova Llei de regulació del preu dels lloguers

On s’aplica la nova Llei?

La nova Llei de regulació del preu dels lloguers s’aplicarà en els municipis de més de 20.000 habitants. Un total de 60 municipis entre els quals s’inclou Cerdanyola del Vallès, lloc on es troba de la nostra agència immobiliària, així com a altres municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona.

En què consisteix?

L’objectiu d’aquesta nova llei és regular el preu de lloguer dels pisos que ja es troben en el mercat.

La normativa aplica tant als nous inquilins com als que els toca renovar el contracte. És a dir, els contractes d’arrendament vigents no podran sotmetre’s a una pujada de preu. 

A més, també es veuran afectats els habitatges que tinguin un preu de lloguer superior al fixat per l’índex de referència de preus de lloguer de la Generalitat establert l’any 2017.

ley regulacion precio alquiler

Afecta a tots els propietaris?

En aquesta nova normativa trobem algunes excepcions. Existeixen casos en els quals no s’aplicarà la regulació dels preus de lloguer. Són els següents:

  • Quan la totalitat de la unitat familiar tingui uns ingressos de 1300€ a 1900€ al mes (en funció del municipi i del nombre de membres de la família).
  • Quan els propietaris realitzin obres de reforma importants en l’habitatge.
  • Quan els habitatges siguin d’obra nova.

En aquests tres casos, els preus de lloguer no s’hauran de regular.

Com afecta als arrendataris?

La nova Llei també protegeix als arrendataris de rendes baixes. És a dir, l’excepció de la qual parlàvem anteriorment, no s’aplicarà en el cas que la unitat familiar d’arrendataris tingui uns ingressos totals d’entre 2140€ i 3200€ (en funció del municipi i del nombre de membres de la família).

inmobiliaria cerdanyola

Si tens qualsevol dubte, posa’t en contacte amb l’equip de Canals, estarem encantats d’ajudar-te!