Quins són els requisits per a llogar un pis per al propietari?

Estàs pensant a posar el teu pis en lloguer i no saps per on començar? Avui, des de Canals, immobiliària Cerdanyola amb gairebé 30 anys d’experiència en el sector, us expliquem quins són els requisits per a llogar un pis per part del propietari. Pren nota! 

Requisits per a llogar un pis per al propietari

immobiliaria cerdanyola

Per a posar un pis en lloguer, és necessari i d’obligat compliment comptar amb una sèrie de documents, sense ells serà impossible dur a terme la gestió. 

Cèdula d’habitabilitat

Coneguda també com a llicència de primera ocupació. Es tracta d’un document que assegura que l’immoble té totes les condicions bàsiques, òptimes i necessàries perquè es pugui residir en ell. Aquest document ha d’estar vigent i figurar en el contracte de lloguer. 

Certificat d’eficiència energètica en vigor

És un dels documents necessaris fins i tot abans de publicar l’anunci del pis, ja que en la descripció d’aquest, ha de figurar l’etiqueta d’eficiència energètica. Haurà d’estar present també en el contracte d’arrendament. 

Existeixen algunes excepcions per a poder llogar sense certificat. És el cas dels lloguers de tipus vacacional per un període màxim d

Documents de la propietat: les escriptures, l’últim rebut de l’IBI i les factures dels subministraments bàsics.

  • Les escriptures: Es tracta del document que acredita que la persona que arrenda el pis és la veritable propietaria de l’habitatge.  
  • Els últims rebuts de l’IBI: demostren que tots els pagaments estan al dia i que no en hi ha cap pendent. 
  • Les últimes factures dels subministraments: per a comprovar que ja s’han pagat i que es pot procedir al canvi de titularitat dels contractes. 

Amb aquests documents en regla, ja es poden iniciar les gestions per a posar l’habitatge en lloguer. 

Sempre serà un plus presentar l’immoble en perfectes condicions, sense desperfectes i amb una presentació acollidora. Sens dubte, contribuirà moltíssim a que el possible inquilí mostri interès. Una opció que recomanem molt és el Home Staging, us ho expliquem tot sobre aquesta eina de màrqueting immobiliari, aquí

requisitos para alquilar un piso

Si vols posar el teu pis en lloguer a Cerdanyola o per la zona del Vallés i a més, vols llogar-l’ho el més ràpid possible, no ho dubtis, contacta’ns

A Canals comptem amb una llarga trajectòria en lloguer de propietats. Nosaltres ens ocuparem d’absolutament tots els tràmits i gestions necessàries per a poder llogar el teu habitatge de manera ràpida, professional i transparent.