Solucions per a evitar plagues d’insectes a l’estiu

Amb la calor els insectes a casa reapareixen i es multipliquen. Causen un gran temor en totes les llars ja que causen moltes molèsties i són difícils d’eliminar. No obstant això ens agradi o no la cuina és un dels espais de la llar preferida per als insectes a l’estiu. Factors com la humitat els canvis constants de temperatura i les restes d’aliments que es poden amagar en ella crea per als insectes un hàbitat perfecte on viure. La neteja en general sol ser un bon recurs per evitar a aquests intrusos no desitjats però no sempre ens podem desprendre d’ells tan fàcilment.

Canals Serveis Immobiliaris et facilitem alguns consells per evitar la tan temuda arribada d’aquests insectes.

  • Per poder prevenir l’arribada d’insectes és aconsellable tenir una molt bona neteja general. Com hem esmentat la cuina és un terreny on hem de prestar més atenció. Per això no pots oblidis revisar l’organització i neteja de rebosts i armaris. Ja que aparentment tot pot semblar estar molt net però no tancar correctament algun aliment podria causar una infestació d’insectes.
  • T’aconsellem que envasis les farines arròs pasta i altres aliments en pots hermètics i ben tancats de plàstic o de vidre. També és important mantenir ben netes les prestatgeries en les quals tenim aquests recipients ja que és freqüent que es vagin desprenent restes d’aliments en elles que els petits invasors aprofitaran immediatament.
  • En l’època estival és recomanable guardar els aliments frescos com la fruita o verdura a la nevera ja que si no ho fem podrà aparèixer l’anomenada mosca de la fruita. També hauries d’evitar qualsevol aigua estancada ja sigui en tests plats fugides d’aigua ja que afavoriran l’arribada imminent dels mosquits.
  • És molt comú que en esquerdes aparentment inexistents es trobi tota una colònia d’insectes. Molts insectes actuen de nit i pot ser que no els vegem pel dia així i tot no et confiïs i aprofita per segellar qualsevol esquerda mal segellada entre els mobles taulells i del sòl. Més val prevenir que patir.
  • Si tenint en compte aquests aspectes apareixen insectes, pots utilitzar productes insecticides per ruixar els racons i el sòl quan no estiguem cuinant i no hi hagi nens al voltant.

Heu tingut experiències curioses amb insectes? Expliqueu-nos.