Vendre pis després d’un divorci

Vendre pis després d’un divorci és un fet que es dóna a Espanya més assíduament del que ens podem arribar a pensar. I és que al nostre país són 100.000 les parelles que, aproximadament, se separen any rere any, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística. 

Si t’estàs plantejant vendre pis després d’un divorci, has de tenir en compte que es poden donar diversos escenaris. 

Com vendre pis després d’un divorci

Aquestes són les dues de les situacions més comunes després d’un divorci: 

vendre pis després d'un divorci

• Totes dues parts volen vendre el pis 

Estaríem davant la situació més freqüent i més avantatjosa per a totes dues parts. Això sí, fins que no es vengui l’habitatge, les despeses han de continuar pagant-se. Qui es fa càrrec? 

  • Hipoteca: si la parella està casada en règim de societat de guanys, la despesa es repartirà al 50%. Si en les escriptures únicament apareix un propietari, serà aquest el que haurà d’assumir la totalitat de la quota. 
  • Despeses d’aigua, llum i gas: haurà de fer-se càrrec la persona que estigui vivint en l’immoble fins que aquest es vengui, sigui o no el titular de l’habitatge.  

Una cop venuda, el benefici de la venda es destinarà a cancel·lar la hipoteca, en el cas que existeixi. I els diners sobrants es repartiria entre tots dos depenent si el matrimoni està en règim de guanys o en separació de béns. 

• Un d’ells vol quedar-se amb l’habitatge

En aquesta situació, el cònjugue que es queda amb l’habitatge haurà de pagar a l’altre la seva part.  

En el cas d’existir una hipoteca, una opció molt comú  és fer una extinció de condomini. Un procediment en el qual el membre de la parella que marxa li cedeixi la seva part al que es queda, a canvi de deixar de pagar les quotes. Llavors el banc realitzarà un estudi econòmic al cònjugue  que es queda per a assegurar-se que pot fer-se càrrec de la totalitat de la hipoteca. 

Vender piso tras un divorcio 

El més recomanable és deixar el procés de venda del pis a professionals del sector perquè tot el tràmit es faci de manera professional, correcta i transparent. Una manera d’evitar conflictes entre els cònjugue s i d’obtenir les millors condicions per a tots dos. 

Han estat molts els que han confiat en la nostra immobiliària de Cerdanyola per a vendre pis després d’un divorci. Si tu també vols evitar sorpreses inesperades i dur a terme el procés seguint la legislació vigent, no ho dubtis, contacta amb Canals. T’assessorarem encantats perquè totes dues parts quedeu satisfetes.

Instagram: @serveisimmobiliariscanals