Deixa’t portar per l’estil mediterrani

Si parlem d’estils decoratius se’ns vénen moltes opcions al cap. Però si a més li afegim a aquesta referència la paraula Catalunya el primer que se’ns ocorre és l’estil mediterrani.

 Aquest estil ha guanyat moltíssims adeptes en els últims anys. Per això des de Canals Serveis Immobilaris volem explicar-te quines són les seves claus i com aconseguir adaptar-ho a la teva casa de Cerdanyola.

Procedent de la conca mediterrània ens recorda la calidesa del sol i la frescor de la mar. Permet crear ambients lluminosos i amplis sent l’opció ideal per a projectar estades on poder relaxar-se i gaudir de la llum natural de la qual disposem. Per aquest motiu queden totalment prohibides les cortines opaques i fosques.

Cal apostar pels teixits lleugers com són el lli o el cotó ja que aquests permeten el pas dels raigs de sol. Així mateix evita costi el que costi l’ús de mobiliari que pugui obstaculitzar l’entrada de llum.

El color és el segon element fonamental d’aquest estil. Com bé sabràs per tota la zona mediterrània predominen l’ús de blancs beix i cremes. La raó és molt senzilla i és que reflecteixen la llum i permeten que els ambients siguin més frescos. Si ho combines amb sòls de fusta o de ceràmica aconseguiràs aquest toc tan natural que estaves buscant.

Tota casa mediterrània que es presti ha de tenir llums marcs o miralls realitzats en forja o vímet. Aquests elements pots utilitzar-los tant a l’interior com a la teva terrassa i sempre van acompanyats de tèxtils blancs i blaus.

Pel que fa al mobiliari la tendència és la mateixa. Els materials més usats són la fusta i el vímet si bé pots combinar-los amb altres elements que estiguin fabricats en un altre material com ara el llautó o el ferro.

 T’assegurem que aconseguiràs un impactant efecte visual gràcies a la combinació que realitzis. Per descomptat quan vagis a seleccionar els teus mobles evita utilitzar aquells que siguin molt alts o excessivament angulosos. El que es busca és apostar per línies simples i generar espais més diàfans.