Documentació necessària per a vendre el meu pis a Cerdanyola

Quina documentació necessito per a vendre el meu pis? Aquesta pregunta passa pel cap de moltíssims propietaris que estan interessats en la venda del seu habitatge. Avui des de CANALS, la teva immobiliària a Cerdanyola de confiança, us detallem fil per randa aquella documentació necessària per a dur a terme la transacció. Pren nota!

Documentació necessària per a vendre el meu pis:

La documentació necessària per a vendre un habitatge té com a principal objectiu demostrar la propietat d’aquesta.  

A continuació, t’enumerem els documents imprescindibles per a vendre pis a Cerdanyola o en qualsevol altre lloc d’Espanya.

El DNI.

Avui dia no es pot dur a terme cap tràmit sense el document nacional d’identitat. Indispensable per a identificar al propietari.

Les escriptures de l’habitatge.

Quan un és propietari d’una casa, té com a obligació inscriure’s en el registre de la propietat. Les escriptures de la casa són el document principal que acrediten la titularitat de l’habitatge.

L’impost sobre béns immobles (IBI).

Normalment se sol·licita com a comprovant en la regulació de pagament. 

vender mi piso en cerdanyola

La cèdula d’habitabilitat. 

Tot pis destinat a l’habitatge ha de comptar amb una cèdula d’habitabilitat. El document que certifica que aquesta compleix amb els requisits indispensables d’higiene i salubritat.

Els plans de l’habitatge. 

No tenen caràcter obligatori, però sí recomanat. Seran de molta utilitat al futur comprador.

El certificat de la comunitat de propietaris. 

Aquesta documentació és la que informa sobre la regularitat en els pagaments de la comunitat i la que reflecteix si existeix alguna vessa o quota pendent de pagament. És important que el certificat estigui signat pel president i l’administrador de la comunitat on es troba l’habitatge.

El certificat d’inspecció tècnica de l’edifici (ITE). 

Ens donarà informació sobre la valoració de l’estat actual de l’edifici, així com de les seves condicions de conservació i seguretat.

El certificat d’eficiència energètica.

Es tracta d’un document obligatori des del 2013 i fa referència a la famosa etiqueta energètica corresponent a l’habitatge.

vender mi piso en cerdanyola

Aquesta seria la documentació principal que se sol·licita als propietaris quan volen iniciar els tràmits de la venda. Sens dubte, la millor manera que no es passi res per alt és confiar en professionals del sector

A Canals som especialistes en la venda d’habitatges. Comptem amb un equip expert que t’ajudarà en tot el procés, així com en tots els tràmits i gestions perquè la teva no t’hagis de preocupar de res.

Si estàs pensant a vendre pis a Cerdanyola o als voltants, contacta amb nosaltres, serà un plaer ajudar-te!